Tiedote, 14.10.2022

Vuoden parhaat makkarat valittu – WURSTI VOITTOON KAHDESSA SARJASSA

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat yhteispisteet sai Wursti Oy:n S-ryhmälle valmistama Kotimaista Chili-Cheddar Raakamakkara.

Akateemisen Kiuas-Seuran vuotuinen makkarakisa on ratkennut. Kisan voittajaksi valittiin tänä vuonna järvenpääläisen Wursti oy:n S-ryhmälle valmistama Kotimaista Chili-Cheddar Raakamakkara.

– Laadukas juusto pitää chilin kurissa eikä tule mitään teräviä maku- tai maustepiikkejä, onnistunut chilimakkara”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä voittomakkarasta.

Wursti voitti myös nakkimakkara-sarjan Parhaimmat Feta-basilika Nakillaan. Raati luonnehti nakkia seuraavasti: ” Tuoksu erikoinen, jotakin yrttiä runsaasti, kohtalaisen mehevä. Kasviperäinen aines hiukan häiritsee nautintoa, kiitettävää sen sijaan massan karkea jauhatus, juustoinen pehmeä vivahdus selkeäsi esillä suutuntumassa ja maussa, joillekin yrttisyys liikaa.”

Parhaaksi lenkkimakkaraksi valittiin Metsärannan Lihan Metsärannan Lihalenkki. Raati arvioi makkaraa näin: ”Lihaa löytyy, rakenne sidoksinen, hiukan leikkelemakkaramainen, rasvaa ja lihaa riittävästi, irtorasvaa ei juuri havaittavissa, mausteita ja suolaa sopivasti.”

Grillimakkara-sarjan voitti Liedon Lihakaupan Lärvisen Lerssi Cheddar Jalopeno Grillimakkara, jota arvosteltiin muun muassa näin: ”Mehevän lihaisa, sopiva puruvastus, jo kylmänä chili tuntuu, hyvä kuori, juustoa sopivasti, hyvin tasapainoinen esitys.”

Lihamakkaroissa ensimmäiseksi valittiin Yrjö Wigren Oy:n Wigren Chipotle Wurst, josta raati totesi: ”Hyvä kuori, lihabiittejä massassa, laadukkaan tuntuinen, mehevä, chili pikkuisen jälkijunassa, mutta pääosassa, polte jatkuva, todella hyvä lihanakki.”

Erikoismakkara-luokan voitti Makkaramies Oy:n Feri’s Aurajuusto Pekoni Raakamakkara. Raati kirjoittaa muun muassa seuraavasti: ” Tätä herkkua on saatavissa vain valmistajalta, Aurajuustoa kiitettävät 20 %, missään makkarassa ei tällaista ole koettu, pekonia lihan seassa, juustoa riittää ja hienoa makua, hyvä syötävyys.”

Salamimakkara-luokan voitto meni Lihatukku Veijo Votkin Oy:n Maku Brewing O’makkaralle, jota kuvataan muun muassa näin: ”Rouhean makuinen, mausteet puskee esille, lihaisa karkea rakenne, kuori hyvä, maut tasapainoisia, otetaan mielellään uudelleen, käytetty Stout-olutta, ammattimainen tuote, tummanpuhuva.”

Onnittelemme kaikkia voittajia!

Kuva: Shutterstock