Tiedote 16.9.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) valitsi vuoden parhaat makkarat

Pienten pk-yritysten makkarat voittivat kaikki luokat!

Akateeminen Kiuas-Seura on jälleen valinnut vuoden parhaat makkarat.

Vuoden parhaaksi grillimakkaraksi valittiin Makuliha Oy: valmistama Pirkka Parhaat Texmex Grillimakkara, jota Akateemisen Kiuas-Seuran puheenjohtaja Jyrki Jämsä kuvasi näin:

− Tasapainoinen maku, vaikka runsaat mausteet!

Makulihan grillimakkara sai myös kaikkien makkaraluokkien parhaat makupisteet.

Parhaaksi bratwurstiksi valittiin Perniön Liha Oy:n HMT Oktober Bratwurst-Duo Savupaprika&Cheddar.

− Makkarassa oli juustoa, rasvaa riittävästi, chiliä, mehevä, maukas, juuston ja mausteiden tasapaino, hyvä jälkimaku, raati luonnehti voittajaa.

Perniön Liha voitti myös lenkkimakkaroiden sarjan HMT Cheddar-Jalopeno Lenkillä.

−Hyvät mausteet, hyvä kuori, mukava massa, juusto sopivasti, oikein hyvä, aivan muuta kuin peruskieppi, muistuttaa aiempia hyviä maisteluita.

Erikoismakkaroiden luokassa voiton vei Wursti Oy:n Wursti Maukkaat Olutnakki.

− Runsaat mausteet, tuoksuu hyvälle, rakenne kiva ohueksi, poikkeaa eteläisistä lajikumppaneistaan siinä, ettei kuivu liikaa valmistuksessa, vähäsuolainen olutmakkaraksi, raadissa kehuttiin.

B-luokan grillimakkaraluokan voitti Lihajaloste Korpelan Juusto-jalopeno Grillimakkara.

− Chili puraisee hiukan, kuori rapea, joku hyvä pippuri löytyy, mausteet kohdallaan, makumaailma toimii, tasapainoinen, mausteet voimistuvat loppua kohden, kuori voisi olla pikkaisen ohuempi, jälkimaku voimakas.

Raakamakkaraluokan voitti Nakki-Hannun Italialainen Aamiaisnakki, josta raati tuumasi:

− Mukava yrttisyys, puruvastus hyvä, rasvan tuntua runsaanlaisesti, pippuria, joku sitruunainen yrttisekoitus, mehukas, maut tyydyttävät, bratwurstin tyyppinen, voimakas maku jää suuhun pitkäksi aikaa.

Lihakeskusliitto onnittelee lämpimästi voittajia ja suuntaa kauppaan makkaraostoksille!