Tiedote 16.9.
Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) valitsi vuoden parhaat makkarat
Pienten pk-yritysten makkarat voittivat kaikki luokat!
Akateeminen Kiuas-Seura on jälleen valinnut vuoden parhaat makkarat.
Vuoden parhaaksi grillimakkaraksi valittiin Makuliha Oy: valmistama Pirkka Parhaat Texmex Grillimakkara, jota Akateemisen Kiuas-Seuran puheenjohtaja Jyrki Jämsä kuvasi näin:
− Tasapainoinen maku, vaikka runsaat mausteet!
Makulihan grillimakkara sai myös kaikkien makkaraluokkien parhaat makupisteet.
Parhaaksi bratwurstiksi valittiin Perniön Liha Oy:n HMT Oktober Bratwurst-Duo Savupaprika&Cheddar.
− Makkarassa oli juustoa, rasvaa riittävästi, chiliä, mehevä, maukas, juuston ja mausteiden tasapaino, hyvä jälkimaku, raati luonnehti voittajaa.
Perniön Liha voitti myös lenkkimakkaroiden sarjan HMT Cheddar-Jalopeno Lenkillä.
−Hyvät mausteet, hyvä kuori, mukava massa, juusto sopivasti, oikein hyvä, aivan muuta kuin peruskieppi, muistuttaa aiempia hyviä maisteluita.
Erikoismakkaroiden luokassa voiton vei Wursti Oy:n Wursti Maukkaat Olutnakki.
− Runsaat mausteet, tuoksuu hyvälle, rakenne kiva ohueksi, poikkeaa eteläisistä lajikumppaneistaan siinä, ettei kuivu liikaa valmistuksessa, vähäsuolainen olutmakkaraksi, raadissa kehuttiin.
B-luokan grillimakkaraluokan voitti Lihajaloste Korpelan Juusto-jalopeno Grillimakkara.
− Chili puraisee hiukan, kuori rapea, joku hyvä pippuri löytyy, mausteet kohdallaan, makumaailma toimii, tasapainoinen, mausteet voimistuvat loppua kohden, kuori voisi olla pikkaisen ohuempi, jälkimaku voimakas.
Raakamakkaraluokan voitti Nakki-Hannun Italialainen Aamiaisnakki, josta raati tuumasi:
− Mukava yrttisyys, puruvastus hyvä, rasvan tuntua runsaanlaisesti, pippuria, joku sitruunainen yrttisekoitus, mehukas, maut tyydyttävät, bratwurstin tyyppinen, voimakas maku jää suuhun pitkäksi aikaa.
Lihakeskusliitto onnittelee lämpimästi voittajia ja suuntaa kauppaan makkaraostoksille!