Pasi Lainto Lihakeskusliiton puheenjohtajaksi

Lihakeskusliitto ry juhlii 85-vuotisjuhlaansa turbulentista toimintaympäristöstä huolimatta. Perhe- ja pk-yrityksiä edustava Lihakeskusliitto valitsi syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi nykyisen varapuheenjohtajansa, Savuhovi Oy:n toimitusjohtaja Pasi Lainnon.

Uusi puheenjohtaja tunnetaan liiton jäsenten keskuudessa sanavalmiina, rohkeana ja kokeneena yritysjohtajana, mutta myös merkityksellisestä työpanoksestaan perinteisen saunapalvin säilyttämisessä.

Pasi Lainto pitää tärkeimpänä tehtävänään edistää ja kehittää alan teollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa. Lihakeskusliitto peräänkuuluttaa valtiolta toimia, joilla lihateollisuuden työpaikat saadaan pidettyä kotimaassa.

Lihakeskusliiton edunvalvonta keskittyy jatkossa raaka-ainekysymyksiin, lainsäädännön seuraamiseen ja soveltamiseen, logistiikan mahdollisuuksiin sekä yritystukien ja -rahoituksen saatavuuden turvaamiseen ja niiden parantamiseen, Lainto toteaa.

Lainto muistuttaa, että myös turvallisuusasioiden merkitys on kasvussa.

– Koronapandemia on haastanut yritykset entistäkin tiukemmiksi hygienia-asioissa. Huoltovarmuus ja yritysten toimintakyky pyritään turvaamaan kaikin keinoin. Tässä on hyvänä apuna liiton jäsenyritysten laatupäälliköistä koostuva Laaturyhmä, joka sparraa jäseniä ja jakaa hyviä käytäntöjä liiton jäsenyritykseltä toiselle.

Ennen Savuhovia Lainto työskenteli kansainvälisten kulutustavarajättien parissa mm. Procter & Gamblessa ja Reckitt Benckiserissä. Lainnon luotsaama keravalainen Savuhovi on onnistunut paitsi moninkertaistamaan liikevaihtonsa, mutta myös solmimaan vientisopimuksen suomalaisen liha-alan lippulaivatuotteen eli saunapalvikinkun viennistä Saksaan.

– Odotamme innolla, mitä kaikkea Pasi Lainto onnistuu tekemään Lihakeskusliiton hyväksi, liiton toimitusjohtaja Mari Hannuksela

Liiton juhlaliittokokous ja seminaari järjestettiin koronatilanteen takia videoyhteyden välityksellä.

Lihakeskusliitto toimii liha- ja valmisruokateollisuuden perhe- ja pk-yritysten edunvalvojana. Teurastamoiden osuus jäsenistöstä on vajaa kolmannes.  Lihakeskusliiton jäsenyritykset toimivat ja työllistävät eri puolilla Suomea. Kuluttajat arvostavat paikallisia yrittäjiä, monipuolista valikoimaa ja omaleimaista ruokakulttuuria.

Lisätietoja:

Lihakeskusliitto ry:n puheenjohtaja Pasi Lainto, puh. 040 077 2156, pasi.lainto@savuhovi.fi

Lihakeskusliitto ry:n toimitusjohtaja Mari Hannuksela, puh. 040 515 1379, mari.hannuksela@lihakeskusliitto.fi

www.lihakeskusliitto.fi, Facebook Lihakeskusliitto