Joulu 2016 jäi Lihateknologian osaston historiaan ennätysvuotena, sillä uusia maistereita valmistui peräti 12 kappaletta. Keskimääräisinä opiskeluvuosina tämä tarkoittaa noin 78 opiskeluvuotta. Maistereista 10 valmistui suomenkieliseltä ja kaksi kansainvälisen ohjelman puolelta.

• Lihateknologian yliopisto-opinnot antavat opiskelijalle hyvän pohjatiedon sekä kriittisen tavan suhtautua saamaansa tietoon. Liha on monimutkainen elintarvike ja sen ”syvin” olemus on edelleen osittain tuntematon. Opinnot ovat kuin perustus, ja se minkälainen talo perustukselle rakennetaan, riippuu valmistuneesta itsestään, emeritusprofessori Eero Puolanne miettii.

Työtilanne valmistuneilla opiskelijoilla on hyvä. Kymmenestä valmistuneesta yhdeksän on jo työelämässä.

• Työskentelen HKScanilla Eurassa. Töitä riittää kyllä jos on vaan valmis muuttamaan tai joustamaan asuinpaikkakunnan suhteen. Tulevaisuus näyttää valoisalta, Lihatekologit ry:n myöntämän vuoden parhaimman Pro gradu tutkielman palkinnon pokannut vastavalmistunut Ina Juslin hymyilee.

Lihakeskusliitto palkitsi valmistuneet maisterit 500 euron suuruisella stipendillä.

• Tämä on ehdottomasti vuoden kohokohtia. Lihateknologien koulutus on omaa luokkaansa ja tuntuu todella hienolta jakaa stipendit. Osaavia ihmisiä tämä ala kaipaakin, Lihakeskusliiton toimitusjohtaja Mari Hannuksela iloitsee.

Vuonna 2016 valmistuneet maisterit ovat Tuijamaija Erämies, Ina Juslin, Maija Juusela, Elisa Kohtala, Ida Kohtamäki, Jere Kujanpää, Markku Lamminen, Heidi-Maria Päivikkö, Severi Saarenmaa sekä Mika Vainio.