Tiedote

22.3.2017
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on saanut tiedot 21 elintarvikelaitoksesta, joiden toimintaa Brasilian viranomaiset ovat tutkineet. Brasilian viranomaiset ovat asettaneet niistä neljä vientikieltoon.
Tämänhetkisten tietojen mukaan kolmesta vientikieltoon asetetusta laitoksesta on tuotu EU-alueelle joko siipikarjan tai naudan lihaa vuonna 2016 ja 2017. Saatujen tietojen perusteella suomalaiset selvitykset rajataan koskemaan tuontia näistä kolmesta laitoksesta.
– Näistä laitoksista tuodun lihan määrä on todennäköisesti pieni. Tähän mennessä ei ole saatu viitteitä siitä, että Suomen markkinoilla olisi kuluttajille vaarallista brasilialaista lihaa. On selvää, että viranomaiset ja maahantuojat jatkavat selvityksiä asian varmistamiseksi. Suomessa ei myöskään ole raportoitu yhtään ruokamyrkytystä, jonka lähteenä olisi ollut brasilialainen liha, sanoo johtaja Leena Räsänen Evirasta.
Evira on tarkentanut brasilialaista lihaa Suomeen maahan tuoville yrityksille toimittamaansa tietopyyntöä. Maahantuojat ovat selvittäneet asiaa aktiivisesti ja tiedot täydentyvät koko ajan.
Lisätietoja:
Johtaja Leena Räsänen, p. 050 388 6518

Juttuarkisto

© Copyright - Liha ja ruoka