Vastaajista peräti 96 prosenttia halusi olla mukana pitämässä liha-alan työpaikat Suomessa.

Lihateollisuuden pk-yritykset ovat kuluttajan suosiossa – tutkitusti

Suomalaiset kuluttajat arvostavat liha-alan pk-yrityksiä. Kuluttajista 88 prosenttia piti erittäin tai melko tärkeänä, että pienet ja keskisuuret lihanjalostusyritykset menestyvät Suomessa. Pk-yritysten tuotteita suosii 77 prosenttia kuluttajista, pääasiassa työllisyyden ja luotettavuuden takia.

Lihakeskusliitto ry on teettänyt Kantar TNS:llä kuluttajakyselyn ”Kysely pienten ja keskisuurten lihanjalostusyritysten merkityksestä koko väestölle”. Kysely tehtiin viikolla 48. Vastaajia oli 1001.

Kyselyssä kysyttiin, kuinka tärkeää sinulle on, että pienet ja keskisuuret lihanjalostusyritykset menestyvät Suomessa. Kuluttajista 88 prosenttia piti tätä erittäin tai melko tärkeänä.

Toisessa kysymyksessä kysyttiin mielipidettä seuraavasta väittämästä: ”Kun talouteeni ostetaan lihaa ja lihavalmisteita, suosimme mielellämme kotimaisten pienten ja keskisuurten yritysten valmistamia tuotteita”. Samaa tai melko samaa mieltä oli 77 prosenttia kuluttajia. 32 prosenttia oli täysin samaa mieltä ja 45 prosenttia melko samaa mieltä.

Näistä pk-yritysten tuotteita suosivista (77 prosenttia kaikista vastaajista) peräti 96 prosenttia halusi olla mukana pitämässä liha-alan työpaikat Suomessa. Samoin 96 prosenttia luottaa kotimaisten pk-valmistajien osaamiseen. 94 prosenttia vastaajista arvostaa monipuolista lihavalmistevalikoimaa ruokakaupassa. Lisäksi vastaajat suosivat oman koti/mökkipaikkakunnan yrityksiä (89 %), pitää siitä että yrityksellä on kasvot ja tarina (87%) ja heitä myös kiehtoo kokeilla eri yritysten tuotteita (66%).

Lihakeskusliitto ry:n puheenjohtaja Seppo Korpela tunnustaa, että tulokset yllättivät positiivisesti.

– Osasimme kyllä odottaa hyviä tuloksia, mutta emme näin huikean hyviä. On minun mielestäni merkittävää ja hieno asia, että kuluttajat arvostavat yritystemme työllisyysvaikutuksia. Nimenomaan pienet ja keskisuuret elintarvikealan yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä koko Suomessa.

Lisätietoja: Hannuksela Mari, Lihakeskusliitto ry, 040 515 1379, mari.hannuksela@lihakeskusliitto.fi